The Glenallachie Sinteis Part I

persbericht
door Jan Smits
The GlenAllachie 2014 Chinquapin & Pedro Ximénez Cask Matured – Sinteis Part I
‘Sinteis’ (uitgesproken als sin-teesh), het Schots-Gaelische woord voor ‘synthese’, weerspiegelt The GlenAllachie’s creatieve benadering van vatrijping, waarbij verschillende houttypes samensmelten tot iets bijzonders. Twee karaktervolle vaten. Eén perfecte harmonie.
Voor Sinteis Part I rijpte The GlenAllachie hun rijke single malt in een combinatie van eerstgevulde Pedro Ximénez Sherry puncheons en Chinquapin virgin oak – een unieke eikensoort afkomstig uit de Ozark Mountains in Missouri. Dit resulteert in een gelaagde whisky vol tonen van donkere vruchten, warme specerijen en rijke chocolade.

Neus: Drop, butterscotch en gegrilde honingraat, aangevuld met gekonfijte boomgaardvruchten, cacao en treacle tart. Smaak: Gember, butterscotch en gekonfijte citroenschijfjes openen de smaakbeleving, gevolgd door vijgenjam, bramen en melasse, met een lange afdronk vol kaneel en rijke cacao. Gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 57,8% ABV, zonder koude filtering en zonder toegevoegde kleurstoffen.
Sinteis Part I is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de distilleerderij en via de online shop, en zal de komende weken wereldwijd steeds breder beschikbaar worden.
